Je kunt je woning op verschillende manieren inrichten. Het meubilair, de accessoires, de plafond en de muren spelen allemaal een rol bij het creëren van een bepaalde atmosfeer. Het effect van een inrichting gaat echter verloren bij een gebrek aan lichtinval. Eén oplossing is het aanbrengen van Oosterse verlichting.

Oosterse verlichting sluit prima aan bij de laatste trends op het gebied van wonen. Deze lampen bieden namelijk alles wat men tegenwoordig van verlichting verwacht. De lampen zijn bijzonder. En dat is vandaag de dag voor veel mensen misschien nog wel belangrijker dan het verlichten van een de kamer zelf.

Waar let men op voor het kiezen van verlichting?

Waar moet je rekening mee houden als je nieuwe verlichting wilt aanbrengen? Hieronder vind je vier eigenschappen waar veel waarde aangehecht wordt. Oosterse verlichting voldoet aan het gros van deze specificaties:

1. Verlichting met opengewerkte decoraties

Er zit een groot verschil in het licht van lamp met opengewerkte versieringen en een effen lamp. Openingen in het omhulsel van een lamp zorgen voor een verstrooid licht waardoor een bepaald effect ontstaat. Met name Marokkaanse en Egyptische lampen met hun filigrain motieven passen in dit straatje.

2. Variatie is goed; meer variatie is beter!

Symmetrie is niet meer van deze tijd. We hangen het liefst zoveel mogelijk verschillende lampen in één kamer. Als je binnen één stijl wilt blijven en toch veel variatie wilt, dan zijn Oosterse lampen uitermate geschikt. Deze zijn met de handgemaakt en dus altijd uniek.

3. Bigger is better

De Amerikaanse leus lijkt nu ook naar Nederland overgewaaid te zijn. Lampen worden niet alleen opgehangen voor verlichting maar ook voor hun uitstraling. Wanneer je op zoek bent naar grote lampen dan is het aan te raden om Oosterse verlichting in beschouwing te nemen. Met name de Arabische hanglampen zijn van formaat.

4. Sfeerverlichting afhankelijk van gemoedstoestand

We stellen steeds meer eisen aan onze verlichting. Lampen moet niet alleen licht geven. Ze moeten ook sfeer geven en het liefst nog de juiste sfeer op het juiste moment. Door middel van apps kunnen we tegenwoordig de verlichting handmatig aanpassen. Daarnaast zijn er lampen die de intensiteit en kleur van het licht aanpassen op jouw gemoedstoestand.

Oosterse verlichting voldoet aan alle bovenstaande eisen. Je zult deze lampen dan ook steeds vaker in woonkamers tegenkomen. Neem dan zelf ook eens een kijkje naar de prachtige Marokkaanse en Egyptische lampen. En voordat je je zorgen maakt over de prijs; deze handgemaakte lampen zijn wonder boven wonder erg betaalbaar.

Comments are closed.