U heeft nu al  een aantal jaren die mooie stoffenbank in uw woonkamer staan, maar toch begint de bank vervuild te raken. U wilt deze graag goed en mooi houden en besluit om uw stoffenbank toch te gaan schoonmaken, maar hoe doet u dat? Wat is de beste aanpak en wellicht moet je wel een specialist inschakelen om dit professioneel aan te pakken zodat er niks fout kan gaan. In dit artikel ga ik u daarover wat meer vertellen wat uw opties zijn, wat een bedrijf voor u kan betekenen en wat de kosten zouden kunnen zijn.

Opties om de bank weer mooi te krijgen

De eerste optie is om een geheel nieuw bankstel aan te schaffen en de oude te verkopen of weg te gooien. Dit is natuurlijk niet de beste oplossing, omdat het ten eerste vrij prijzig kan zijn en het in over het algemeen niet eens nodig is omdat de stof toch nog steeds in goede staat is.

De tweede optie is het vervangen van de huidige stof. Maar het zelfde bij de eerste optie is dit vaak erg prijzig en over het algemeen niet eens zo nodig.

De laatste optie is het schoonmaken van de stof. Dit kan op twee verschillende manieren, ten eerste is het zelf doen. Dit kan alleen nogal een riskante klus zijn omdat op het moment dat u het zelf op een foute manier aanpakt kunnen er schade, vuile kringen of droge plekken ontstaan. De tweede en wellicht de beste oplossing voor het schoonmaken van uw stoffen bankstel is het inschakelen van een professioneel schoonmaak bedrijf.

Aanpak van professioneel bedrijf bij het schoonmaken

Er zijn vaak twee verschillende mogelijkheden om een bankstel er weer als nieuw uit te laten zijn. Als eerste is er de diepreiniging. Dit is over het algemeen de meest gebruikte reiniging en is er intensief. Bij deze mogelijkheid wordt er een vloeistof in en op de bank gespoten en daarna er weer uitgezogen, een bekend voorbeeld van dit soort vloeistof is koolzuur. Deze vloeistof weekt het vuil los en is uiterst geschikt voor de verschillende soorten bankstellen en dus ook voor uw stoffen bank. De tweede mogelijkheid is het schoonmaken van alleen de oppervlakte, deze mogelijkheid zorgt er ook voor dat alle stoffen weer schoon en fris worden gemaakt, alleen toch een stuk minder dan de intensievere aanpak.

Kosten van reiniging bankstellen

De kosten van het reinigen in volledig afhankelijk van de grootte van het bankstel, of u de gehele bank wilt laten schoonmaken of alleen de oppervlakte. De kosten kunnen bij een grootte bank dan al snel oplopen tot €500, maar op het moment dat de bank niet zo groot is kan dit al vanaf €150 euro. Houd hier dus rekening mee en bekijk goed uw mogelijkheden voordat u een beslissing neemt.

Bent u geïnteresseerd, heeft u eventuele vragen en/of opmerkingen? Bekijk gerust onze website of neem contact met ons op. Wij gaan graag met u de samenwerking aan op uw mooie bankstel, die vervuild is weer mooi schoon en fris te maken.

Comments are closed.